Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávt.) 42/B. §-a alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Enese Község Önkormányzata 2023. április 1. napjától 2023. május 31. napjáig terjedő időszakban végzi az ebösszeírást.

Fontosabb tudnivalók: 

  • Az összeírás önbevallással történik, az ebtulajdonosoknak kell beszerezniük és visszajuttatniuk az adatlapot az Önkormányzathoz.
  • Az ebösszeíró adatlapot az oltási könyv adatai alapján, ebenként kell kitölteni.
  • A korábbi összeírás során bejelentett ebeket is újra be kell jelenteni.
  • Négy hónaposnál idősebb kutyákat csak mikrochippel (transzponderrel) megjelölve lehet tartani.
  • Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet beoltatni veszettség ellen, a három hónapos kort elérteket 30 napon belül, az első oltást követően 6 hónapon belül, ezt követően pedig évenként.

Az „Ebösszeíró Adatlap” beszerezhető

  • Enesei Közös Önkormányzati Hivatalban (9143 Enese, Szabadság u. 25.)
  • Letölthető IDE kattintva.

Kérem, hogy az „Ebösszeíró adatlapot” teljeskörűen szíveskedjenek kitölteni, aláírni, és az ebösszeírási időszak végéig, azaz legkésőbb 2023. május 31. napjáig visszajuttatni:

  • Személyesen az Enesei Közös Önkormányzati Hivatalba
  • Postai úton 9143 Enese, Szabadság u. 25. címre
  • Elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldve (scannelt formában).

Az Ávt. 42/B. § (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa és az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az Ávt. 42/A § (4) bekezdésében meghatározott adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az Önkormányzati Hivatal ellenőrzi. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. Az állatvédelmi bírság alapösszege 75.000,- Ft.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül írásban bejelenteni (VÁLTOZÁS BEJELENTŐ LAP). Az ebtartásban bekövetkezett változás (az eb elveszett, elhullott, más ebtartartóhoz került) bejelentésére szolgáló változás bejelentő adatlap, valamint az új eb tartásának bejelentésére szolgáló adatlap folyamatosan beszerezhető az Enesei Közös Önkormányzati Hivatalban, valamint letölthető a www.enese.hu honlapról.

Együttműködésüket köszönöm!

Enese, 2023. március 20.

Csapó-Molnár Violetta
jegyző

Update cookies preferences